WABO Vergunningverlener

 

 

 

Als WABO vergunningverlener werk je mee aan het mooier en duurzamer maken van de wereld om ons heen. Hou je van uitdagingen, neem je graag initiatief en wil je bijdragen aan het ontwikkelen van het team en het verbeteren en versnellen van de vergunningsprocedure? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zoeken een:

 

 Vergunningverlener WABO 

32-36 uur

 

Een betrokken team met gedreven specialisten verwelkomt jou met open armen

Het team Vergunningverlening van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht (BWT) bestaat uit 15 vaste medewerkers en een flexibele schil met inhuur. Het team voert de regie over het totale proces van het verlenen van omgevingsvergunningen. We verlenen vergunningen op het gebied van bouw, sloop, het aanleggen van inritten, werkzaamheden aan monumenten en het kappen van bomen.

Kwaliteit en teamwork zijn de sleutelwoorden waar je samen met je collega's voor staat.

 

Wat ga je doen als vergunningverlener?

 • Je behandelt enkel- en meervoudige aanvragen voor omgevingsvergunningen (onderdeel bouw), die je toetst aan het bestemmingsplan en het Bouwbesluit;
 • Je draagt zorg voor de inhoudelijke toetsing van aanvragen omgevingsvergunningen en stelt een gemotiveerde toekenning of afwijzing van de vergunningaanvraag op;
 • Je geeft advies aan aanvragers, stemt zo nodig vooraf af met aannemers, architecten, de Welstandscommissie of andere betrokken partijen;
 • Je informeert bewoners en bedrijven over het brede terrein van bouwen en wonen;
 • Je bewaakt de voortgang van het proces van vergunningverlening binnen de wettelijke termijnen;
 • Je staat open voor het deelnemen aan projectgroepen, bijvoorbeeld in het kader van de Omgevingswet.

 

Wie zoeken wij?

 • Je weet van aanpakken;
 • Als initiatiefrijk collega zie je mogelijkheden voor jezelf en het team, maar ook signaleer je problemen die je zelfstandig oppakt. Je zoekt daarbij actief samenwerking op met de andere teams als dit nodig is;
 • Je hebt een opleiding op HBO niveau in de richting Bouwkunde, Ruimtelijke Ordening of Recht of je hebt MBO+ niveau met aantoonbaar ervaring op vergelijkbaar niveau;
 • Je hebt 3-4 jaar ervaring als vergunningverlening Bouw bij een overheidsorganisatie;
 • Je hebt  een afgeronde opleiding ABW 1, ABW 2 is een pré;
 • Affiniteit met monumenten is een pré;
 • Je schrijft de Nederlandse taal uitstekend en beschikt over goede communicatieve eigenschappen.
 • Je gaat de ODMH extern vertegenwoordigen. Hiervoor heb je een klantgerichte, instelling nodig, je kan goed schakelen in je communicatie en je bent flexibel. In jouw werk treed je met daadkracht en besluitvaardigheid op. Het leveren van kwaliteit staat voor jou hoog in het vaandel.

 

Waarom jij kiest voor werken bij de ODMH?

Wil jij een baan die ertoe doet? Dan is een baan bij de ODMH echt iets voor jou. Wij willen onze regio veiliger maken. Zodat inwoners en ondernemers nu én in de toekomst in een veilige, duurzame en gezonde omgeving kunnen wonen en werken. Via werken bij de ODMH kan je meer zien over ons mooie werk.

Werken bij ons betekent werken voor een ambitieuze en digitaal gestuurde organisatie in een informele sfeer met ongeveer 200 collega’s. We bieden goede en flexibele arbeidsvoorwaarden, ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, het volgen van opleidingen en een interessant takenpakket.

Wil je meer weten over de ODMH. Neem dan een kijkje op: Werken bij de ODMH . In de bedrijfsfilm vertellen onze collega's je hoe hun dag eruit ziet. 

Ben jij een vroege vogel, begin je liever iets later, of wil je je kinderen graag naar school brengen? Geen probleem, naast flexibele arbeidsvoorwaarden werken we ook met flexibele werktijden en werkplekken.

 

Wat bieden wij jou

 • Een prachtig team om onderdeel van te zijn.
 • Een salaris van maximaal € 4208,- bruto per maand (CAO SGO, schaal 9) bij een 36-urige werkweek. Doorgroei naar uitloopschaal 10 is mogelijk.
 • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% wat je kan opnemen wanneer het jou uitkomt.
 • Een online leeromgeving via GoodHabitz die altijd voor jou beschikbaar is met een gevarieerd aanbod op het gebied van vitaliteit, kennis en vaardigheden.
 • Een goede werksfeer. Regelmatig informele activiteiten zoals een gezondheidsdag, afdelingsuitje en een gezellig eindejaarsfeest.
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto. Wij stimuleren het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets en hebben daar goede regelingen voor.
 • We beschikken over parkeerplekken met elektrische laadpalen.

 

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan snel!


Heb je vragen?

Heb je nog vragen over de functie neem dan contact op met Marieke Koek, teamleider Vergunningverlening, telefoonnummer 06-54394126.

Bel of Whatsapp voor informatie over de sollicitatieprocedure Lies Middelkoop, HR-adviseur, telefoonnummer 06-83565556 of mail hr@odmh.nl.

 

WWW.ODMH.NL

De ODMH draagt bij aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving.

Dit doen we door milieutaken in de hele regio en bouw- en woningtoezichttaken in een gedeelte ervan uit te voeren in opdracht van de regiogemeenten en de provincie Zuid-Holland. De ODMH heeft vier afdelingen; bouw- en woningtoezicht, bedrijven, expertise en bedrijfsvoering.

 

Nog niet eerder bij ons gesolliciteerd?

Via de knop hieronder kun je je sollicitatie indienen. Je cv en motivatiebrief kun je als bijlage toevoegen. 

Heb je in de afgelopen 6 maanden al eens eerder bij ons gesolliciteerd op een vacature?
Dan kan het zijn dat je al een inlogaccount hebt gekregen voor deze site. Je kunt dan met je e-mail inloggen (rechtsboven) en het eerder verkregen wachtwoord. Als je je wachtwoord vergeten bent kun je het opvragen. Sollicitaties langer dan 6 maanden geleden zijn volledig uit ons systeem verwijderd. Heb je langer dan 6 maanden geleden bij ons gesolliciteerd? Klik dan hieronder op de 'solliciterenknop".