Vergunningverlener WABO (medior)LET OP  in verband met alle maatregelen rondom het Corona virus kan het soms wat langer duren voordat u iets van ons hoort. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

Ben jij de persoon die er een uitdaging in ziet om een actieve bijdrage te leveren aan een team in ontwikkeling? Weet jij van aanpakken en houd je ervan jezelf te blijven ontplooien en jouw talenten en expertise te delen met je collega's? Dan zijn wij op zoek naar jou! Team Vergunningverlening van de afdeling Bouw- en woningtoezicht zoekt op korte termijn een:


Vergunningverlener WABO (medior)

Gouda, 32-36 uur
Een betrokken team met gedreven specialisten verwelkomt jou met open armen

Het team vergunningverlening van de afdeling Bouw- en woningtoezicht, dat bestaat uit 22  vaste medewerkers en inhuurkrachten, is gedreven en deskundig. Het verleent kwalitatief goede omgevingsvergunningen met een korte doorlooptijd; we zijn erop gericht om goede resultaten te behalen voor onze inwoners! Het team voert de regie over het totale proces van het verlenen van omgevingsvergunningen. Dit betreft zowel beoordeling als toetsing. Of het nu gaat om bouw, sloop, het aanleggen van inritten, werkzaamheden aan monumenten of het kappen van bomen: wij zorgen voor de juiste vergunning!

“Als vergunningverlener moet ik integer zijn; ik moet bijvoorbeeld objectief naar vergunningaanvragen kunnen kijken. Behulpzaam en goed kunnen samenwerken zijn daarom ook belangrijke vaardigheden. Soms moet ik heel snel schakelen. Dat ik goed met stress kan omgaan, komt daarbij goed van pas.”

 Jouw echte toegevoegde waarde als vergunningverlener?

 • Je behandelt enkel- en meervoudige aanvragen voor omgevingsvergunningen (onderdeel bouw). Je toetst deze (inhoudelijk) aan het bestemmingsplan en het Bouwbesluit en je stelt een gemotiveerde toekenning of afwijzing op;
 • Je beoordeelt aanvragen voor vergunning vrij bouwen; 
 • Je geeft advies aan aanvragers, stemt zo nodig vooraf af met aannemers, architecten, de Welstandscommissie of andere betrokken partijen;
 • Bewoners en bedrijven informeer je over het brede terrein van bouwen en wonen; dit varieert van het beoordelen van een dakkapel tot een bedrijvengebouw;
 • Binnen de wettelijke termijnen bewaak je de voortgang van het proces van vergunningverlening;
 • Je staat open voor het deelnemen aan projectgroepen, bijvoorbeeld in het kader van de omgevingswet.

Dit zijn jouw kwaliteiten:

 • Je bent initiatiefrijk en weet van aanpakken: je bent in staat om naast reguliere werkzaamheden ruimte te creëren voor extra taken en projecten;
 • Je denkt in mogelijkheden en ziet deze voor jezelf en het team. Ook signaleer je problemen die je zelfstandig oppakt. Je zoekt daarbij actief samenwerking op met de andere teams als dit nodig is;
 • In jouw werk treed je met daadkracht en besluitvaardigheid op. Je bent gedreven en neemt een flexibele werkhouding aan.
 • Je beschikt over een opleiding op HBO niveau in een relevantie richting (Bouwkunde, Ruimtelijke ordening of Recht) of je hebt MBO+ met aantoonbaar ervaring en deskundigheid op vergelijkbaar niveau;
 • Een afgeronde opleiding AWB 1 (tezamen met AWB 2 is een pré);
 • Affiniteiten met en/of opleiding op het gebied van monumenten is een pré;
 • Minimaal 4 jaar ervaring als vergunningverlener bouw bij een overheidsorganisatie;
 • Je schrijft de Nederlandse taal uitstekend en beschikt over goede communicatieve eigenschappen.

Het is belangrijk dat je over een politieke antenne beschikt en goed kunt schakelen in je communicatie. Want jij weet de ODMH extern te vertegenwoordigen, met een klantgerichte instelling! Het leveren van kwaliteit staat voor jou hoog in het vaandel.

Waarom jij kiest voor werken bij de ODMH? 

Werken bij ons betekent werken met 200 collega's in een jonge en ambitieuze organisatie. We bieden goede, flexibele arbeidsvoorwaarden, ruimte mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en een interessant takenpakket. Ben jij een vroege vogel, begin je liever iets later, of wil je je kinderen graag naar school brengen? Geen probleem, naast flexibele arbeidsvoorwaarden werken we ook met flexibele werktijden en werkplekken. En een potje tafeltennis, soms een mand fruit of onze gezondheidsdag, dragen bij aan de vitaliteit van onze medewerkers. Verder bieden we: 

 • Een salaris van maximaal € 3968,- bruto per maand (CAO SGO, schaal 9) bij een 36-urige werkweek; 
 • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 %;
 • Regelmatig informele activiteiten zoals afdelings- en teamuitjes en een gezellig eindejaarsfeest; 
 • De ODMH is goed bereikbaar; zowel met de trein als de auto. Wij stimuleren het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets en faciliteren dit; 
 • We beschikken over parkeerplekken met elektrische laadpalen.

“Ik heb hier leuke collega's en de sfeer is heel informeel. Hier kennen we elkaar bij naam en we zoeken elkaar makkelijk op. Bovendien is ODMH super flexibel." (uit het team Vergunningverlening) 

Een goede indruk krijg je op onze 'Werken bij' pagina door de ervaringen van medewerkers te lezen en de bedrijfsfilm te bekijken.  

Klaar voor een zinvolle bijdrage aan onze leefomgeving en ons team specialisten?   

Solliciteer dan via de sollicitatie button. 

Heb je vragen?    

Heb je nog vragen over de functie, neem dan contact op met Michel Honcoop, teamleider Vergunningverlening, telefoonnummer 06-12251111. Bel voor informatie over de sollicitatieprocedure Rianne Rijntjes, HR-adviseur, telefoonnummer 06-82117964. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

WWW.ODMH.NL
De ODMH draagt bij aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving. Dit doen we door milieutaken in de hele regio en bouw- en woningtoezichttaken in een gedeelte ervan uit te voeren in opdracht van de regiogemeenten en de provincie Zuid-Holland. De ODMH heeft vier afdelingen; bouw- en woningtoezicht, bedrijven, expertise en bedrijfsvoering.

Nog niet eerder bij ons gesolliciteerd?
Via de knop hieronder kun je je sollicitatie indienen. Je cv en motivatiebrief kun je als bijlage toevoegen. 

Heb je in de afgelopen 6 maanden al eens eerder bij ons gesolliciteerd op een vacature?
Dan kan het zijn dat je al een inlogaccount hebt gekregen voor deze site. Je kunt dan met je e-mail inloggen (rechtsboven) en het eerder verkregen wachtwoord. Als je je wachtwoord vergeten bent kun je het opvragen. Sollicitaties langer dan 6 maanden geleden zijn volledig uit ons systeem verwijderd. Heb je langer dan 6 maanden geleden bij ons gesolliciteerd? Klik dan hieronder op de 'solliciterenknop".