Toezichthouder energie

 

 

Energiebesparing is een belangrijk onderdeel om de landelijke klimaatdoelen te halen. De overheid heeft recent subsidie ter beschikking gesteld om extra inzet te kunnen plegen op dit onderwerp. Wil jij als ervaren toezichthouder op het gebied van energie en/of duurzaamheid  je steentje bijdragen? Kom dan het energieteam van de ODMH in Gouda versterken!

 

Toezichthouder Energie

36 uur

 

De Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) heeft een vooraanstaande positie als het gaat om duurzaamheid en energiebesparing bij bedrijven.
Haar energieteam bestaat momenteel uit 5 collega’s die met enthousiasme uitvoering geven aan het thema energiebesparing bij bedrijven.
We adviseren bedrijven over energiebesparende maatregelen en waar nodig vervullen we ook onze toezichthoudende rol.

Wij zijn deskundig en gedreven en zijn er trots op om te werken bij een open organisatie van ongeveer 200 medewerkers die zich inzetten voor een betere leefomgeving. Bij de ODMH zijn er geen muren tussen teams of afdelingen en het gebruik van elkaars expertise vinden wij vanzelfsprekend en inspirerend.

 

Wat ga je doen?

 • Je controleert bedrijven op de informatieplicht/energiebesparingsplicht;
 • Je adviseert bedrijven en gemeenten over huidige en toekomstige wetgeving, zodat deze niet voor verassingen komen te staan;
 • Je controleert en adviseert o.a over Label-C en EPBD-lll;
 • Je geeft presentaties op voorlichtingsbijeenkomsten aan bedrijven en/of gemeenten over huidige en/of toekomstige wetgeving;
 • Je denkt mee over nieuwe mobiliteitsprojecten om CO2 te reduceren;
 • Rapportage en monitoring van behaalde resultaten zijn een belangrijk onderdeel in energiebesparing: jij hebt daar een belangrijk aandeel in.

 

Jouw kwaliteiten

 • Netwerken en communiceren: Je bouwt en onderhoudt zowel intern als extern een netwerk op. Je brengt partijen bij elkaar, verstrekt informatie en stimuleert de samenwerking om het gemeenschappelijke doel te bereiken.
 • Initiatiefrijk: Je ziet mogelijkheden voor jezelf en de ODMH en acteert daar ook op door voorstellen te doen ter verbetering. Daarin schroom je niet om zelf een actieve bijdrage te leveren.
 • Inlevingsvermogen: Je kunt je goed inleven in het standpunt van een ander. Je hebt sterke luistervaardigheden, stelt open vragen en je hebt begrip voor tegengestelde belangen. Zo ben je een prettige gesprekspartner voor vertegenwoordigers van grote en kleine bedrijven, bestuurders, milieudeskundigen bij gemeenten en het Rijk, inwoners en uiteraard voor je collega’s
 • Adviseren en enthousiasmeren: Je geeft regelmatig presentaties voor het bedrijfsleven en gemeenten op bijeenkomsten die je soms ook zelf georganiseerd hebt. Je hebt een visie op energiebesparing bij onderwerpen zoals CV- en koelinstallaties, verlichting, reductie van warmteverlies en luchtbehandeling en je vertelt hierover op stimulerende en heldere wijze.

 

Wij vragen

 • Een HBO werk- en denkniveau.
 • Ervaring met toezicht en advisering op de erkende maatregelen op het gebied van energie en/of duurzaamheid.
 • Passie voor en kennis van energiebesparing bij bedrijven.

 

Waarom jij kiest voor werken bij de ODMH?

Wil jij een baan die ertoe doet? Dan is een baan bij de ODMH echt iets voor jou.

Wij willen de wereld mooier maken. Zodat inwoners en ondernemers nu én in de toekomst in een veilige, duurzame en gezonde omgeving kunnen wonen en werken.

Via  Werken bij de ODMH kan je meer zien over ons mooie werk.

Werken bij ons betekent ook, werken voor een ambitieuze, innoverende en digitaal gestuurde organisatie in een informele sfeer met ongeveer 200 collega’s. We bieden goede arbeidsvoorwaarden, flexibele werktijden, thuiswerkmogelijkheden en ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.

Verder bieden wij:

 • Een salaris tot maximaal € 4.671,- (CAO SGO, schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Doorgroei naar uitloopschaal (schaal 10A tot maximaal
  € 5.021,-) is mogelijk.
 • We starten met een dienstverband voor een jaar en gaan graag een langdurige samenwerking met je aan.
 • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% in aanvulling op je salaris dat je kan opnemen wanneer het jou uitkomt.
 • Een online leeromgeving via GoodHabitz die altijd voor jou beschikbaar is met een gevarieerd aanbod op het gebied van kennis en vaardigheden.
 • Regelmatig informele activiteiten zoals gezondheidsevenementen, afdelingsuitje en een gezellig eindejaarsfeest.
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto.
 • Ons parkeerterrein heeft parkeerplekken met elektrische laadpalen.

 

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan direct via de button. Dat kan tot en met 20 november 2022. Wij kijken ernaar uit om je te ontmoeten en nemen contact met je op om kennis te maken. Dit kan ook al voor de sluitingsdatum zijn.

 

Heb je vragen?

Wil je meer weten over deze baan dan kun je bellen met Caroline Demmendal, teamleider Handhaving Noord: 088 54 50 372

Bel voor informatie over de sollicitatieprocedure Marie-Louise Henket, HR-adviseur: 088 54 50 301

 

Delen? Graag!

Maar acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

 

WWW.ODMH.NL

 

De ODMH draagt bij aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving. Dit doen we door milieutaken in de hele regio en bouw- en woningtoezichttaken in een gedeelte ervan uit te voeren in opdracht van de regiogemeenten en de provincie Zuid-Holland. De ODMH heeft vier afdelingen; bouw- en woningtoezicht, bedrijven, expertise en bedrijfsvoering.

 

 

Nog niet eerder bij ons gesolliciteerd?

Via de knop hieronder kun je je sollicitatie indienen. Je cv en motivatiebrief kun je als bijlage toevoegen. 

Heb je in de afgelopen 6 maanden al eens eerder bij ons gesolliciteerd op een vacature?
Dan kan het zijn dat je al een inlogaccount hebt gekregen voor deze site. Je kunt dan met je e-mail inloggen (rechtsboven) en het eerder verkregen wachtwoord. Als je je wachtwoord vergeten bent kun je het opvragen. Sollicitaties langer dan 6 maanden geleden zijn volledig uit ons systeem verwijderd. Heb je langer dan 6 maanden geleden bij ons gesolliciteerd? Klik dan hieronder op de 'solliciterenknop".