Toezichthouder BodemDoor de sterke interactie van de bodem en haar omgeving staan bodemvraagstukken nooit op zichzelf en is de problematiek dynamisch en uitdagend.

Bij de ODMH te Gouda is in ons deskundige team van bodemspecialisten een plek vrijgekomen voor een nieuwe enthousiaste, zelfstandige collega die stevig in haar of zijn schoenen staat.

Herken jij je daarin? Solliciteer dan naar de functie van:

Toezichthouder Bodem

32 tot 36 uur per week

Binnen de afdeling Expertise bestaat het team Bodem & Archeologie uit ongeveer 20 medewerkers. Het team heeft veel kennis en kwaliteit in huis en neemt binnen de overheidswereld een vooraanstaande positie in. En daar zijn we trots op! Bij de ODMH zijn er geen muren tussen teams of afdelingen en het gebruik van elkaars expertise vinden wij vanzelfsprekend. We maken daarbij gebruik van moderne ICT middelen.

Je hebt een grote mate van zelfstandigheid en krijgt de ruimte zelf je werk in te delen. Samen met het team lever jij je aandeel in het naar een hoger level tillen van onze kennis en vaardigheden. Vooral met de naderende Omgevingswet in zicht!

Je werkzaamheden: 

 • Als toezichthouder bodem word je belast met het toezicht en de handhaving van grondstromen die in het kader van het Besluit bodemkwaliteit worden toegepast in de regio. Tevens zal je toezicht en handhavende taken gaan uitvoeren in het kader van Wet Bodembescherming.
 • Je adviseert de deelnemende gemeenten over beide regelingen.
 • Je bent tevens aanspreekpunt voor burgers en bedrijven die op zoek zijn naar bodeminformatie die wij onder andere openbaar beschikbaar stellen via de Atlas Midden-Holland.
 • Binnen de functie is verbreding van je taken mogelijk, denk hierbij aan inzet op andere deelterreinen en het uitvoeren van projecten binnen het vakgebied bodem.

Jouw toegevoegde waarde:

 • Initiatiefrijk: Je ziet mogelijkheden voor jezelf en de ODMH en acteert daar ook op door voorstellen te doen ter verbetering. Daarin schroom je niet om zelf een actieve bijdrage te leveren.
 • Met de komst van de Omgevingswet gaat het werkveld veranderen, we vragen hierin een proactieve houding: iemand die mee denkt over de mogelijkheden van nieuwe methoden en technieken, zoals bijvoorbeeld risicogestuurd handhaven.
 • Je bent communicatief sterk en staat stevig in je schoenen.
 • Aanpassingsvermogen en klantgericht: Je kunt je inleven in de ander en dus weet je goed te anticiperen op een diversiteit aan vragen die bij je neergelegd worden.

 Wat vragen wij:

 • Je herkent jezelf in de functieomschrijving en je hebt HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt een duidelijke visie op het werkveld van toezicht en handhaving, bij voorkeur op basis van werkervaring.
 • Kennis van het bodem vakgebied is een pré.
 • Je beschikt over rijbewijs B.

Relevante werkervaring en opleiding is gewenst, maar belangrijker vinden we je persoonlijkheid; we zoeken een gemotiveerde en leergierige collega met een grote inzet om zich in het werkveld te specialiseren. We nodigen je van harte uit te solliciteren als je jezelf hierin herkent.

 Wat bieden wij:

 • Een veelzijdige en uitdagende functie in een informele en betrokken organisatie van ongeveer 200 medewerkers die zich inzetten voor een betere leefomgeving.
 • Alle kansen om je in het werkveld en persoonlijk verder te ontwikkelen.
 • Een plek in een hecht team met veel ruimte voor eigen initiatief; je werkt zelfstandig in een deel van ons werkgebied.
 • Een salaris van maximaal € 4.450,- bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: flexibele werktijden, reiskostenvergoeding, opleidingen en een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 %.
 • Regelmatig informele activiteiten zoals een gezondheidsdag, afdelingsuitje en een gezellig eindejaarsfeest.
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto. Wij stimuleren het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets en hebben daar goede regelingen voor. Ons parkeerterrein heeft parkeerplekken met elektrische laadpalen.

Ben je benieuwd wat de ODMH allemaal doet?

Neem dan een kijkje op: www.odmh.nl/over-odmh/werken-odmhDaar vertellen onze collega’s hoe hun dag eruit ziet.

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan direct via de button.

 

Heb je vragen?

Heb je nog vragen over de functie of de ODMH neem dan contact op met Gerben Baks, teamleider Bodem & Archeologie (06 - 51324857).

Bel voor informatie over de sollicitatieprocedure met Liesbeth van der Poel (HR-adviseur) via 06 - 12953678. Haar werkdagen zijn maandag, woensdag en vrijdag.

 

Nog niet eerder bij ons gesolliciteerd?

Via de knop hieronder kun je je sollicitatie indienen. Je cv en motivatiebrief kun je als bijlage toevoegen. 

Heb je in de afgelopen 6 maanden al eens eerder bij ons gesolliciteerd op een vacature?
Dan kan het zijn dat je al een inlogaccount hebt gekregen voor deze site. Je kunt dan met je e-mail inloggen (rechtsboven) en het eerder verkregen wachtwoord. Als je je wachtwoord vergeten bent kun je het opvragen. Sollicitaties langer dan 6 maanden geleden zijn volledig uit ons systeem verwijderd. Heb je langer dan 6 maanden geleden bij ons gesolliciteerd? Klik dan hieronder op de 'solliciterenknop".