Plantoetser

 

 

Als plantoetser bij de ODMH help je mee om elke dag de wereld een beetje mooier te maken. Dat doe je door een actieve bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen bij het team Vergunningverlening van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht. Zie je jezelf een impact maken op onze leefomgeving? Dan is dit de baan voor jou!

 

Plantoetser

met frontoffice taken

32-36 uur

 

Een betrokken team met gedreven specialisten verwelkomt jou met open armen!

Het team Vergunningverlening van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht (BWT) bestaat uit 15 vaste medewerkers en een flexibele schil met inhuur. Het team voert de regie over het totale proces van het verlenen van omgevingsvergunningen. Dit start met het behandelen van binnenkomende telefoontjes op de frontoffice. Vervolgens vindt zowel beoordeling als toetsing van de bouwplannen plaats. We verlenen vergunningen en geven informatie op het gebied van bouw, sloop, het aanleggen van inritten, werkzaamheden aan monumenten en het kappen van bomen.

Kwaliteit en teamwork zijn de sleutelwoorden waar je samen met je collega’s voor staat.

 

Wat ga je doen als plantoetser?

 • Je bent eerste aanspreekpunt voor onze klanten wat betreft bestemmingsplantoetsing, je beoordeelt plannen aan het bestemmingsplan. Ook schrijf je onderbouwde adviezen op basis van deze toetsing;
 • Je fungeert als sparringpartner voor de vergunningverleners op het gebied van ruimtelijke ordening;
 • Je verzorgt de collegiale toets op bestemmingsplantoetsen van je collega’s;
 • Je schuift aan bij gemeentelijke overleggen inzake advisering bij afwijkingen van het bestemmingsplan;
 • Je beoordeelt samen met gemeenten de ontwikkeling van nieuwe bestemmingsplannen en geeft advies;
 • Aan de frontoffice doe je intakes. Je behandelt vragen (persoonlijk, telefonisch en per e-mail) over wet- en regelgeving en over producten en diensten van de afdeling;
 • Je toetst aan beleid, bestemmingsplannen en wet- en regelgeving;
 • Je verzamelt alle benodigde informatie en je overlegt eventueel met collega’s om tot een juist geformuleerd antwoord te komen;
 • Je koppelt het advies of de informatie over de gestelde vraag terug aan de vraagsteller.

 

Wie zoeken wij?

 • Je hebt minimaal een afgeronde MBO+ opleiding richting Ruimtelijk Ordening.
 • Je hebt, bij voorkeur op basis van werkervaring, gedegen kennis van de wet ruimtelijke ordening. Kennis op het gebied van de Wabo is een pre.
 • Je hebt bij voorkeur minimaal één jaar ervaring als plantoetser bij een gemeente of Omgevingsdienst.
 • Je bent dienstverlenend: je hebt inlevingsvermogen, bent analytisch en praktisch ingesteld.
 • Je bent initiatiefrijk en oplossingsgericht: je ziet mogelijkheden en doet voorstellen ter verbetering. Je bent in staat zelfstandig de vraagstukken die binnenkomen af te handelen. Doordat je een goed overzicht houdt van je werkvoorraad, ben je in staat de juiste prioriteiten te stellen.
 • Bouwen en ruimtelijke ordening hebben jouw interesse! Je bent leergierig en blijft op de hoogte van de veranderende wet- en regelgeving. Deze kennis deel je graag, en hiermee lever je een positieve bijdrage aan de ontwikkeling en taken van het team.
 • Je bent communicatief sterk, besluitvaardig en staat stevig in je schoenen. De afspraken die je maakt, kom je na. Het is belangrijk dat je over een politieke antenne beschikt en goed kunt schakelen in je communicatie. Je vertegenwoordigt de ODMH extern, met een klantgerichte instelling.

 

Waarom jij kiest voor werken bij de ODMH?

Wil jij een baan die ertoe doet? Dan is een baan bij de ODMH echt iets voor jou. Wij willen onze regio duurzamer maken. Zodat inwoners en ondernemers nu én in de toekomst in een veilige, duurzame en gezonde omgeving kunnen wonen en werken. Via Werken bij de ODMH kan je meer zien over ons mooie werk.

Werken bij ons betekent ook, werken voor een ambitieuze, innoverende en digitaal gestuurde organisatie in een informele sfeer met ongeveer 200 collega’s. We bieden goede en flexibele arbeidsvoorwaarden en ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.

Ben jij een vroege vogel, begin je liever iets later, of wil je je kinderen graag naar school brengen? Geen probleem, we werken met flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.

 

Wat bieden wij jou?

 • Een prachtig team om onderdeel van te zijn.
 • Een veelzijdige functie met een salaris van maximaal € 4208,- bruto per maand (Cao SGO, schaal 9) bij een 36-urige werkweek. Doorgroei naar uitloopschaal 10 is mogelijk.
 • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 % wat je kan opnemen wanneer het jou uitkomt.
 • Een online leeromgeving via GoodHabitz die altijd voor jou beschikbaar is met een gevarieerd aanbod op het gebied van vitaliteit, kennis en vaardigheden.
 • Een goede werksfeer. Regelmatig informele activiteiten zoals een gezondheidsdag, afdelingsuitje en een gezellig eindejaarsfeest.
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto. Wij stimuleren het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets en hebben daar goede regelingen voor.  We beschikken over parkeerplekken met elektrische laadpalen.
 • Het ODMH-gebouw ligt vlakbij het station, een supermarkt, kinderdagverblijf en horecagelegenheden.

Ben je benieuwd wat de ODMH allemaal doet? Neem dan hier een kijkje: bedrijfsfilm ODMH. Onze collega’s vertellen je hoe hun dag eruit ziet.

 

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan uiterlijk 13 augustus 2022 via de button. We nemen snel contact met je op.

Het eerste sollicitatiegesprek staat gepland op 18 augustus 2022 en het tweede gesprek op 25 augustus 2022.

 

Heb je vragen?

Heb je nog vragen over de functie neem dan contact op met Marieke Koek, teamleider Vergunningverlening, telefoonnummer
06-54394126.

Bel of Whatsapp voor informatie over de sollicitatieprocedure Lies Middelkoop, HR-adviseur, telefoonnummer 06-83565556 of mail hr@odmh.nl

 

Delen? Graag!

Maar acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

 

WWW.ODMH.NL

De ODMH draagt bij aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving.

Dit doen we door milieutaken in de hele regio en bouw- en woningtoezichttaken in een gedeelte ervan uit te voeren in opdracht van de regiogemeenten en de provincie Zuid-Holland. De ODMH heeft vier afdelingen; bouw- en woningtoezicht, bedrijven, expertise en bedrijfsvoering.

 

Nog niet eerder bij ons gesolliciteerd?

Via de knop hieronder kun je je sollicitatie indienen. Je cv en motivatiebrief kun je als bijlage toevoegen. 

Heb je in de afgelopen 6 maanden al eens eerder bij ons gesolliciteerd op een vacature?
Dan kan het zijn dat je al een inlogaccount hebt gekregen voor deze site. Je kunt dan met je e-mail inloggen (rechtsboven) en het eerder verkregen wachtwoord. Als je je wachtwoord vergeten bent kun je het opvragen. Sollicitaties langer dan 6 maanden geleden zijn volledig uit ons systeem verwijderd. Heb je langer dan 6 maanden geleden bij ons gesolliciteerd? Klik dan hieronder op de 'solliciterenknop".