Jurist omgevingsrecht (starter)Ben jij een starter met frisse nieuwe ideeën die via learning on the job zich professioneel en persoonlijk verder wil ontwikkelen tot volwaardig jurist omgevingsrecht? Dan ben je bij de ODMH in Gouda aan het goede adres. Mensen willen prettig met elkaar samenwonen in hun leefgebied. Hoe mooi zou het zijn als jij hieraan kan bijdragen? Ben jij een persoon op wie collega’s kunnen bouwen èn die zich graag inzet voor een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving? Dan zoeken wij jou!


Jurist omgevingsrecht (starter)

Gouda, 32-36 uur


Een betrokken team met gedreven specialisten verwelkomt jou met open armen

Met 13 man (en natuurlijk vrouw) staan we sterk in ons team Juridische zaken! Ons gedreven team, van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, leidt handhavingstrajecten en bezwaar- en beroepszaken in goede banen. Zo kunnen we ons gevarieerde werkgebied voor mens en natuur op orde houden. Met juridische adviezen staan we onze (keten)partners bij. Deze adviezen zijn voor hen van groot belang. Of het nu gaat om het opleggen van herstelmaatregelen aan de eigenaar van een bouwvallig pand of het organiseren van een mediationgesprek; wij zorgen voor een veilige leefomgeving!

Wij vinden belangrijk dat jij in jouw team de mogelijkheid krijgt je eigen plek te vinden. Wij kunnen jou hard gebruiken om ons team (en onze kennis) naar een hoger level te tillen. Vooral met de naderende Omgevingswet in zicht!


Jouw echte toegevoegde waarde als (toekomstig) jurist omgevingsrecht?

 • Je behandelt handhavingszaken betreffende brandveiligheid, asbest, monumenten, natuurgebieden, bedrijventerreinen, recreatieparken etc.;
 • Je handelt bezwaar- en beroepszaken tegen handhavingsbesluiten en omgevingsvergunningen af;
 • Zowel intern als extern breng je adviezen uit op diverse vlakken. Dit kan bijvoorbeeld gemeentelijke Huisvestingsverordening betreffen. Dit met als doel overlast door kamerbewoning zoveel mogelijk te beperken;
 • Daar waar het nodig is, pas je bestuursdwang toe. Bijvoorbeeld voor het verwijderen van een asbest dak van een sportaccommodatie;
 • Je fungeert als sleutelfiguur in de communicatie met de overtreder, bezwaarmakers en/of verzoekers om handhaving. Je probeert via minnelijk overleg tot een oplossing te komen.


Dit zijn jouw kwaliteiten 

 • Je beschikt over een afgeronde relevante opleiding op HBO+/WO niveau;
 • Enige relevante werkervaring is een pré, maar belangrijker vinden we je persoonlijkheid; we zoeken een gemotiveerde en leergierige collega!
 • Je hebt affiniteit met omgevingsrecht;
 • Je signaleert problemen en bent in staat deze zelfstandig op te pakken. Je zoekt daarbij actief samenwerking op met de andere teams als dit nodig is;
 • Je bent een netwerker, weet hoe je goed onderbouwde adviezen geeft en hebt overtuigingskracht;
 • Je weet van aanpakken: je bent in staat om naast reguliere werkzaamheden ruimte te creëren voor extra taken en projecten.

Het is belangrijk dat je over een politieke antenne beschikt en goed kunt schakelen in je communicatie. Je kunt meedenken met onze opdrachtgevers (gemeenten) en bent praktisch, nauwkeurig en oplossingsgericht. Jij weet ODMH extern te vertegenwoordigen, met een klantgerichte instelling!


Waarom jij kiest voor werken bij de ODMH?

De ODMH heeft een leuke startersbaan voor jou met een prima salaris en goede arbeidsvoorwaarden. Je werkt in een hecht team van professionals in een informele werkomgeving met ruim 200 ambitieuze collega’s. We werken met flexibele werktijden en werkplekken. Een potje tafeltennis, soms een mand fruit of onze gezondheidsdag, dragen bij aan de vitaliteit van onze medewerkers. Wat wij verder bieden:

 • In deze startersfunctie word je in aanloopschaal 10 geplaatst (max € 4406), met uitzicht op doorgroei naar de functionele schaal 10A (max € 4.735,-);
 • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 %;
 • Regelmatig informele activiteiten zoals een team- en afdelingsuitje en een gezellig eindejaarsfeest; 
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto. Wij stimuleren het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets en faciliteren dit;
 • Ons parkeerterrein heeft parkeerplekken met elektrische laadpalen.

“De echte kracht van het de organisatie vind ik dat je op een formele manier werkt in een informele sfeer. Met sommige collega’s had ik ook buiten het werk contact. Daarnaast is er ruimte voor humor”, aldus stagiair Juridische zaken Arnoud. “Ik ben professioneel en persoonlijk gegroeid bij de ODMH.”

BedrijfsfilmKlaar voor een zinvolle bijdrage aan onze leefomgeving en ons team van specialisten? 

Solliciteer dan via de sollicitatiebuttonSollicitaties kunnen tot en met dinsdag 16 juni 2020 worden ingestuurd!

Heb je nog vragen?

Heb je vragen over de inhoudelijke functie, neem dan contact op met Natasja van Elderen, teamleider Juridische Zaken, telefoonnummer 06-83194047.

Bel voor informatie over de sollicitatieprocedure Rianne Rijntjes, HR-adviseur, telefoonnummer 06-82117964.


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

www.odmh.nl 

De ODMH draagt bij aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving. Dit doen we door milieutaken in de hele regio en bouw- en woningtoezichttaken in een gedeelte ervan uit te voeren in opdracht van de regiogemeenten en de provincie Zuid-Holland. De ODMH heeft vier afdelingen; bouw- en woningtoezicht, bedrijven, expertise en bedrijfsvoering.

Nog niet eerder bij ons gesolliciteerd?

Via de knop hieronder kun je je sollicitatie indienen. Je cv en motivatiebrief kun je als bijlage toevoegen. 

Heb je in de afgelopen 6 maanden al eens eerder bij ons gesolliciteerd op een vacature?
Dan kan het zijn dat je al een inlogaccount hebt gekregen voor deze site. Je kunt dan met je e-mail inloggen (rechtsboven) en het eerder verkregen wachtwoord. Als je je wachtwoord vergeten bent kun je het opvragen. Sollicitaties langer dan 6 maanden geleden zijn volledig uit ons systeem verwijderd. Heb je langer dan 6 maanden geleden bij ons gesolliciteerd? Klik dan hieronder op de 'solliciterenknop".