Gedragsspecialist duurzaamheid

 

 

Word jij enthousiast als wij gedragsverandering zeggen? En wil je dat enthousiasme toepassen op één van de meest urgente thema’s van het moment? Dan hebben wij de baan voor jou. Ons team Duurzaamheid bij de Omgevingsdienst Midden-Holland te Gouda heeft namelijk per direct plek voor een

Gedragsspecialist duurzaamheid (32 - 36 uur)

 

Wat ga je doen als gedragsspecialist?

Gemeenten gaan steeds meer aan de slag met het motiveren en stimuleren van inwoners om hun huizen en omgeving te verduurzamen. En daar komt jouw gedrags- en/of participatiekennis heel goed bij van pas. Jij weet hoe je mensen kunt motiveren om aan de slag te gaan met verduurzaming en bent goed in het bedenken van creatieve ideeën hiervoor. Denk hierbij aan het opstellen van een innovatief project om inwoners te stimuleren om hun huis te isoleren, of het opstellen van een participatieplan voor de verkenningen richting een aardgasvrije wijk. Maar ook op andere duurzaamheidsthema’s is jouw kennis van doelgroepen en gedragsverandering noodzakelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vergroenen van de buurt of het stimuleren van afvalscheiding. Onze collega Kim vertelt je er hier meer over.  

Wat ga je doen als ambassadeur?

Naast gedragsspecialist word jij ook ambassadeur. Bij iedere klantgemeente en bij de provincie is een ambassadeur van de ODMH actief. Als duurzaamheidsambassadeur opereer je voor die gemeente als spin in het web. Je zorgt dat jouw gemeente op de hoogte is van de planning en resultaten van de lopende projecten en je sluit aan bij de teamoverleggen van de gemeente. Vanuit deze rol coördineer je de werkzaamheden van andere collega’s en ben je een belangrijke bron van kennis en ervaringen in de regio.

Jouw kwaliteiten

 • Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Je hebt (minimaal 2 jaar) ervaring met projectmatig werken, in het speciaal rondom gedragsverandering, participatie en/of communicatie.
 • Je hebt ervaring met projecten op het gebied van gedragsverandering, campagnes of participatie, aan te tonen met praktijkvoorbeelden en resultaten.
 • Je hebt in ieder geval affiniteit met het thema duurzaamheid. Ervaring met duurzaamheid is een pre.
 • Je hebt een afgeronde opleiding in psychologie, gedragswetenschappen, communicatie of een andere (sociale) studie met raakvlakken hieraan.

 

Waarom jij kiest voor werken bij de ODMH?

Werken bij ons betekent ook, werken voor een ambitieuze, innoverende en digitaal gestuurde organisatie in een informele sfeer met ongeveer 200 collega’s. We bieden goede en flexibele arbeidsvoorwaarden en ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.

Verder bieden wij:

 • Een salaris van maximaal € 4.671,- bruto per maand (CAO SGO, schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Doorgroei naar een uitloopschaal is mogelijk;
 • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 % wat je kan opnemen wanneer het jou uitkomt;
 • Een online leeromgeving via GoodHabitz die altijd voor jou beschikbaar is met een gevarieerd aanbod op het gebied van kennis en vaardigheden;
 • Regelmatig informele activiteiten zoals een gezondheidsdag, afdelingsuitje en een gezellig eindejaarsfeest.
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met de auto. Wij stimuleren het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets en hebben daar goede regelingen voor;
 • Ons parkeerterrein heeft parkeerplekken met elektrische laadpalen; 

Via werken bij de ODMH  kan je meer zien over ons mooie werk.

 

Klaar voor een zinvolle bijdrage aan onze leefomgeving en ons team aan specialisten?

Solliciteer dan via de button en we nemen snel contact met je op! Solliciteren kan tot en met 15 augustus 2022.

Heb je vragen?

Bel voor vragen over de functie met Koen Sillevis Smitt, Teamleider duurzaamheid via 06 –82 37 50 26 (werkdagen ma t/m do). Je kan hem ook een Whatsappbericht sturen.

Bel voor informatie over de sollicitatieprocedure met Liesbeth van der Poel, HR- adviseur: 088 54 50 371 (werkdagen ma,wo,vr) .

 

 

 

Delen? Graag!

Maar acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

 

 

Nog niet eerder bij ons gesolliciteerd?

Via de knop hieronder kun je je sollicitatie indienen. Je cv en motivatiebrief kun je als bijlage toevoegen. 

Heb je in de afgelopen 6 maanden al eens eerder bij ons gesolliciteerd op een vacature?
Dan kan het zijn dat je al een inlogaccount hebt gekregen voor deze site. Je kunt dan met je e-mail inloggen (rechtsboven) en het eerder verkregen wachtwoord. Als je je wachtwoord vergeten bent kun je het opvragen. Sollicitaties langer dan 6 maanden geleden zijn volledig uit ons systeem verwijderd. Heb je langer dan 6 maanden geleden bij ons gesolliciteerd? Klik dan hieronder op de 'solliciterenknop".