DZH ambassadeur

 

 

Weet jij inwoners van Midden-Holland te stimuleren om aan de slag te gaan met energiebesparing? Of weet jij hoe je buurtbewoners het best betrekt bij de verduurzamingsopgaven van de gemeente? En wil jij het duurzaamheidsaanspreekpunt bij één van onze zes gemeenten worden?  Dan heeft ons team Duurzaamheid bij de Omgevingsdienst Midden-Holland per direct plek voor jou als

 

Adviseur duurzaamheid (duurzaamheidsambassadeur)

32 - 36 uur

 

Het team Duurzaamheid bestaat uit 10 adviseurs duurzaamheid en 4 specialisten Natuur- en Milieueducatie. Met ons team ondersteunen we onze klantgemeenten en de provincie bij het uitvoeren van hun duurzaamheidsbeleid.

Wat ga je doen als ambassadeur?

Bij iedere klantgemeente en bij de provincie is een ambassadeur van de ODMH actief.

Als duurzaamheidsambassadeur opereer je voor jouw gemeente als spin in het web. Jij bent het aanspreekpunt voor alle projecten over duurzaamheid van de ODMH. Ook ben je voor hen een belangrijke bron van kennis en ervaringen uit de rest van de regio.

Verder zorg je dat jouw gemeente op de hoogte is van de planning en resultaten van de lopende projecten en sluit je wekelijks aan bij de team-overleggen van de gemeente. Je voert daar zelf projecten uit en coördineert en bewaakt de werkzaamheden van andere collega’s die je inschakelt.

Wat ga je doen als adviseur?

Naast ambassadeur ben je ook adviseur. Als adviseur heb jij kennis over participatievraagstukken en het motiveren van inwoners om aan de slag te gaan met verduurzaming. Die kennis kan goed van pas komen bij uiteenlopende duurzaamheidsvraagstukken, bijvoorbeeld het bij het opzetten van projecten om inwoners te stimuleren tot het nemen van isolatiemaatregelen, of het bedenken van een plan om inwoners te betrekken bij de warmtetransitie.
Als adviseur duurzaamheid heb jij kennis van of ervaring met (één van) de volgende thema’s:

 • Het opzetten van participatietrajecten voor inwoners en/of ondernemers;
 • Het opzetten van motiverende en effectieve campagnes over duurzaamheid;
 • Het opzetten van projecten om de isolatie van woningen of zon op dak in de gemeente te versnellen;
 • Het organiseren van evenementen of inwonersavonden voor inwoners en/of ondernemers

Naast projecten in je eigen klantgemeente werk je ook mee aan projecten voor je collega-ambassadeurs en aan regionale projecten. Welke projecten jij gaat uitvoeren hangt onder andere af van de wensen van de gemeente(n) en de kennis en ervaring die jij meebrengt.

Jouw kwaliteiten

 • Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt (minimaal 2 jaar) ervaring met projectmatig werken, in het speciaal rondom stimulering en/of participatie;
 • Je hebt in ieder geval affiniteit met het thema duurzaamheid. Ervaring met duurzaamheid is een pre;
 • Je werkt secuur, proactief en hebt sterke projectmanagement skills;
 • Je hebt goede communicatie skills; 
 • Je bent een aanpakker;
 • Je hebt een goede bestuurlijke en organisatiesensitiviteit;
 • Een afgeronde opleiding in psychologie, gedragswetenschappen, communicatie of andere sociale studies is een pre.

 

Waarom jij kiest voor werken bij de ODMH?

Wil jij een baan die ertoe doet? Dan is een baan bij de ODMH echt iets voor jou. Wij willen onze regio duurzamer maken. Zodat inwoners en ondernemers nu én in de toekomst in een veilige, duurzame en gezonde omgeving kunnen wonen en werken. Via werken bij de ODMH kan je meer zien over ons mooie werk. 

Werken bij ons betekent ook, werken voor een ambitieuze, innoverende en digitaal gestuurde organisatie in een informele sfeer met ongeveer 200 collega’s. We bieden goede en flexibele arbeidsvoorwaarden en ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.

Ben jij een vroege vogel, begin je liever iets later, of wil je je kinderen graag naar school brengen? Geen probleem, we werken met flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.

Verder bieden wij:

 • Een salaris van maximaal € 4.671,- bruto per maand (CAO SGO, schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Doorgroei naar een uitloopschaal is mogelijk;
 • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 % wat je kan opnemen wanneer het jou uitkomt;
 • Een online leeromgeving via GoodHabitz die altijd voor jou beschikbaar is met een gevarieerd aanbod op het gebied van kennis en vaardigheden;
 • Regelmatig informele activiteiten zoals een gezondheidsdag, afdelingsuitje en een gezellig eindejaarsfeest.
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met de auto. Wij stimuleren het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets en hebben daar goede regelingen voor;
 • Ons parkeerterrein heeft parkeerplekken met elektrische laadpalen.

Klaar voor een zinvolle bijdrage aan onze leefomgeving en ons team aan specialisten?

Solliciteer dan via de button en we nemen snel contact met je op!

Heb je vragen?

Bel voor vragen over de functie met Koen Sillevis Smitt, Teamleider duurzaamheid a.i. 06 –82 37 50 26 (werkdagen ma t/m do). Je kan hem ook een Whatsapp bericht sturen.

Bel voor informatie over de sollicitatieprocedure met Liesbeth van der Poel, HR- adviseur: 088 54 50 371 (werkdagen ma,wo,vr) .

Delen? Graag!

Maar acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

 

Nog niet eerder bij ons gesolliciteerd?

Via de knop hieronder kun je je sollicitatie indienen. Je cv en motivatiebrief kun je als bijlage toevoegen. 

Heb je in de afgelopen 6 maanden al eens eerder bij ons gesolliciteerd op een vacature?
Dan kan het zijn dat je al een inlogaccount hebt gekregen voor deze site. Je kunt dan met je e-mail inloggen (rechtsboven) en het eerder verkregen wachtwoord. Als je je wachtwoord vergeten bent kun je het opvragen. Sollicitaties langer dan 6 maanden geleden zijn volledig uit ons systeem verwijderd. Heb je langer dan 6 maanden geleden bij ons gesolliciteerd? Klik dan hieronder op de 'solliciterenknop".