Afdelingshoofd Expertise / MT-lid

 

 

 

Afdelingshoofd Expertise / MT-lid
32-36 uur

 

Jij
bent op zoek naar een nieuwe uitdaging op management niveau
kiest voor een open en klantgerichte organisatie

hebt visie voor organisatie én medewerkers
bent innovatief, ondernemend en creatief

Wij
zoeken een stevig afdelingshoofd én lid van ons MT
kiezen voor een collega met een open houding naar organisatie én mens

Samen
vormen we een match? Van harte welkom te reageren op deze mooie vacature!

 

Een afdeling waar jij het verschil kunt maken

De afdeling Expertise is één van de vier pijlers in de organisatie. Zij bestaat uit ca. 60 medewerkers, verdeeld over vier teams:
Team Bodem en Archeologie, Team ROM, Ecologie en Externe Veiligheid, Team Duurzaamheid én Team Geluid en Lucht. Samen ondersteunen de medewerkers van deze teams onze opdrachtgevers op een hoogwaardig niveau.

Wat ga je doen?

 • Je geeft op resultaat- en mensgerichte wijze leiding aan de afdeling. Je bent verantwoordelijk voor integrale aansturing, bedrijfsvoering en resultaten van de afdeling
 • Je ontwikkelt samen met de overige leden van het managementteam de strategie van de ODMH. Daarbij denk en handel je over de grenzen van je eigen afdeling en de ODMH heen.
 • Je onderhoudt een goede samenwerking met de deelnemende gemeenten, de provincie Zuid-Holland en overige instanties. Als afdelingshoofd fungeer je als intermediair tussen het bestuur en de ambtelijke organisatie. Je beschikt over een eigen netwerk en gaat op zoek naar uitbreiding van je netwerk.
 • Je draagt het beleid van de ODMH actief uit en maakt medewerkers betrokken bij onze strategische visie. Je geeft medewerkers de ruimte en stimuleert hen om zich verder te ontwikkelen. Je slaat een brug tussen waar de organisatie naartoe wil bewegen en wat dit voor medewerkers betekent.

Wie ben jij? 

 • Een creatieve, inspirerende en ondernemende collega, die vertrouwen wekt en open staat voor innoverende strategieën en ideeën. Je bent benaderbaar voor iedereen in de organisatie.
 • Je werkt graag in een dynamisch werkveld en je bent in staat om in een ambtelijke politiek-bestuurlijke context leiderschap te tonen. Je hebt affiniteit met verlengd lokaal bestuur en je beschikt over bestuurlijk invoelingsvermogen.
 • Een leidinggevende die beschikt over een academisch werk- en denkniveau en minimaal vijf jaar relevante werkervaring heeft.
 • Je bent goed in staat om te reflecteren: richting medewerkers, MT-leden maar ook naar jezelf.
 • Als MT-lid denk je mee in de visie en strategische ontwikkeling van de organisatie, als afdelingshoofd neem je je teamleiders hierin mee en heb je een helder beeld van waar je naartoe wilt. Richting je medewerkers ben je in staat om visie te vertalen naar plannen en uitvoering. Je schakelt dus makkelijk op diverse niveaus.
 • Je bent klantgericht en je bent in staat om omgevingsbewust te handelen. Hierdoor weet je goed te anticiperen op de verwachtingen en de wensen van onze opdrachtgevers en andere partijen. Je weet om te gaan met belangenverschillen en je denkt in kansen en mogelijkheden.

Waarom jij kiest voor werken bij de ODMH? 

Wil jij een baan die ertoe doet? Dan is een baan bij de ODMH echt iets voor jou. Wij willen onze regio veiliger maken. Zodat inwoners en ondernemers nu én in de toekomst in een veilige, duurzame en gezonde omgeving kunnen wonen en werken. Werken bij ons betekent werken voor een ambitieuze en digitaal gestuurde organisatie in een informele sfeer met ongeveer 200 collega’s. We bieden goede en flexibele arbeidsvoorwaarden, ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, het volgen van opleidingen en een interessant takenpakket. Ben jij een vroege vogel, begin je liever iets later, of wil je je kinderen graag naar school brengen? Geen probleem, naast flexibele arbeidsvoorwaarden werken we ook met flexibele werktijden en werkplekken.

Wat bieden wij jou? 

 • Een veelzijdige functie in een informele, betrokken en ondernemende organisatie van ongeveer 200 medewerkers die zich inzetten voor een betere leefomgeving (bedrijfsfilm).
 • Een salaris van maximaal € 6365,- bruto per maand (CAO SGO, schaal 13) bij een 36-urige werkweek.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: flexibele werktijden, reiskostenvergoeding, ontwikkelmogelijkheden met goede begeleiding, opleidingen en een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 %.
 • Regelmatig informele activiteiten zoals een gezondheidsdag, afdelingsuitje en een gezellig eindejaarsfeest.
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto. Wij stimuleren het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets en hebben daar goede regelingen voor.
 • We beschikken over parkeerplekken met elektrische laadpalen en hebben een eigen beveiligde fietsenstalling.
 • Het ODMH-gebouw is gelegen in de omgeving van diverse andere faciliteiten, zoals een supermarkt, kinderdagverblijf en horecagelegenheden.

 

Benieuwd wat de ODMH allemaal doet? 

Neem dan een kijkje op: werken bij de ODMH
Daar vertellen onze collega’s hoe hun dag eruit ziet.

 

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan via onderstaande button vóór 15 december 2021.

De 1e reeks sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 22 december 2021. Een 2e ronde en een gesprek met de personele commissie vinden plaats in januari 2022. Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure. In overleg met de kandidaat zullen referenties worden ingewonnen.

 

Heb je vragen?

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met André Mutter, directeur, 088 5450367. Voor inlichtingen over de procedure kun je contact opnemen met Marjan Rooker, HR coördinator, 088-5450445.


Delen? Graag! Maar acquisitie stellen wij niet op prijs.

 

Nog niet eerder bij ons gesolliciteerd?

Via de knop hieronder kun je je sollicitatie indienen. Je cv en motivatiebrief kun je als bijlage toevoegen. 

Heb je in de afgelopen 6 maanden al eens eerder bij ons gesolliciteerd op een vacature?
Dan kan het zijn dat je al een inlogaccount hebt gekregen voor deze site. Je kunt dan met je e-mail inloggen (rechtsboven) en het eerder verkregen wachtwoord. Als je je wachtwoord vergeten bent kun je het opvragen. Sollicitaties langer dan 6 maanden geleden zijn volledig uit ons systeem verwijderd. Heb je langer dan 6 maanden geleden bij ons gesolliciteerd? Klik dan hieronder op de 'solliciterenknop".