adviseur ecologie

 

 

Wij willen de wereld een stukje mooier maken voor onszelf en voor de volgende generaties! En daar werken we als ODMH te Gouda iedere dag aan. Doe je mee? Wij zoeken een

adviseur natuur en ecologie

24-36 uur per week

met een Groen Hart en met de drive om bij te dragen aan een gezonde leefomgeving.

Een betrokken team van ongeveer 10 medewerkers, waaronder 3 ecologen, verwelkomt jou met open armen. Het team is weer onderdeel van de afdeling Expertise van ODMH, hier werken circa 60 mensen.

Wat ga je doen?

Je adviseert op het brede vakgebied van natuur en ecologie. Je weet samen met omgevingsvergunningverleners, medewerkers ruimtelijke ordening en projectleiders van een gemeente de ecologische inbreng in de besluitvorming te waarborgen. Het kan gaan om een omgevingsvergunning, een plan of een project. Je bent voor het onderdeel natuur en ecologie vaak beoordelaar, maar ook regelmatig gesprekspartner in de totstandkoming van een initiatief. Je beoordeelt bijvoorbeeld een ecologische quickscan of nader ecologisch onderzoek of je adviseert over stikstofvraagstukken.

Naast deze wettelijke taken geven we bij de ODMH, samen met onze opdrachtgevers, invulling aan biodiversiteit. Een thema dat onlosmakelijk samenhangt met natuur en ecologie. Dit is volop in ontwikkeling. Onze ecologen horen graag jouw ideeën! 

Jouw kwaliteiten

 • Wij verwachten van jou een opleiding op HBO+ niveau op het gebied van ecologie en/of natuur.
 • Je kent de Wabo, de Wet ruimtelijke ordening en de Wet natuurbescherming. Je hebt kennis van beschermde soorten.
 • Je hebt werkervaring in de doorwerking van natuur in RO- en Wabo-procedures.
 • Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van stikstof wet- en regelgeving.
 • Je kan overtuigen door een oplossings- en resultaatgerichte instelling en hebt oog voor eventuele tegenstrijdige belangen. Je weet verwachtingen te managen.

Waarom jij kiest voor werken bij de ODMH?

Wil jij een baan die ertoe doet? Dan is een baan bij de ODMH echt iets voor jou. Wij willen dat inwoners en ondernemers nu én in de toekomst in een veilige, duurzame en gezonde omgeving kunnen wonen en werken. Via werken bij de ODMH kan je meer zien over ons mooie werk.

Werken bij ons betekent ook, werken voor een ambitieuze, innoverende en digitaal gestuurde organisatie in een informele sfeer met ongeveer 200 collega’s. We bieden goede arbeidsvoorwaarden, flexibele werktijden, thuiswerkmogelijkheden en ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.

Verder bieden wij:

 • Een salaris van maximaal € 4.671,- bruto per maand (CAO SGO, schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Doorgroei naar uitloopschaal (10A, maximaal € 5.021,-) is mogelijk.
 • Als het van beide kanten bevalt gaan wij graag een langdurige samenwerking met je aan.
 • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% in aanvulling op je salaris dat je kan opnemen wanneer het jou uitkomt.
 • Een online leeromgeving via GoodHabitz die altijd voor jou beschikbaar is met een gevarieerd aanbod op het gebied van kennis en vaardigheden.
 • Een fiscaal gunstige vitaliteits- en duurzaamheidsbudget.
 • Regelmatig informele activiteiten zoals gezondheidsevenementen, afdelingsuitje en een gezellig eindejaarsfeest.
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto.
 • Ons parkeerterrein heeft parkeerplekken met elektrische laadpalen.

Ben je enthousiast geworden? Dan komen wij graag met jou in gesprek.

Solliciteer via de button. We nemen snel contact met je op.

Heb je vragen?

Bel voor vragen over de functie met Marlies van Bergen, teamleider, via 06 10116942. Je kan haar ook een Whatsapp bericht sturen. Als je het leuk vindt kunnen wij ook afspreken om samen een kopje koffie te drinken.

Bel voor informatie over de sollicitatieprocedure met Liesbeth van der Poel, HR-adviseur via 088 54 50 371. Haar werkdagen zijn maandag, woensdag tot 13 uur en vrijdag.

 

Nog niet eerder bij ons gesolliciteerd?

Via de knop hieronder kun je je sollicitatie indienen. Je cv en motivatiebrief kun je als bijlage toevoegen. 

Heb je in de afgelopen 6 maanden al eens eerder bij ons gesolliciteerd op een vacature?
Dan kan het zijn dat je al een inlogaccount hebt gekregen voor deze site. Je kunt dan met je e-mail inloggen (rechtsboven) en het eerder verkregen wachtwoord. Als je je wachtwoord vergeten bent kun je het opvragen. Sollicitaties langer dan 6 maanden geleden zijn volledig uit ons systeem verwijderd. Heb je langer dan 6 maanden geleden bij ons gesolliciteerd? Klik dan hieronder op de 'solliciterenknop".