Adviseur duurzaamheid data & GIS
Kun jij inzichtelijk maken welke locaties potentieel interessant zijn om wind- en zonne-energie te realiseren? Heb je ideeën hoe je data over duurzaamheid in de praktijk kunt benutten? En weet je dit ook nog eens goed over de bühne te brengen? Dan heeft ons team Duurzaamheid te Gouda per direct plek voor jou als

 Adviseur duurzaamheid - data & GIS

                       36 uurHet team Duurzaamheid bestaat uit 13 mensen die werken aan duurzaamheid en natuur- en milieueducatie. Met ons team ondersteunen we als kennisinstituut onze klantgemeenten en provincie bij het uitvoeren van hun duurzaamheidsbeleid. Onze huidige specialist vertrekt en laat een mooie en uitdagende plek achter voor jou!

Wat ga je doen als specialist data & GIS?

Je bent een belangrijke speler in ons team en voorziet de collega’s van relevante informatie en kaarten. Samen met collega’s en klanten zoek je naar manieren om alle beschikbare data praktisch in te zetten. Denk hierbij aan:

•Kaarten van onderzoeken naar warmtebronnen voor aardgasvrije buurten;

•Storymaps over klimaatadapatie.

Je geeft richting aan de ontwikkeling van kaartmateriaal en analyses. Ook ga je het nieuwe monitoringsysteem verder ontwikkelen en vullen. Hierin staan onze duurzame activiteiten en die van onze klantgemeenten en provincie.

Je bent niet alleen ondersteunend, maar ook projectleider van duurzaamheidsprojecten zoals:

•het organiseren van een bewonersavond over energiebesparing voor particulieren;

•het stimuleren van verduurzaming van gemeentelijke gebouwen of sportaccommodaties.

Welke projecten jij gaat uitvoeren bepalen we samen en hangt ook af van wensen van onze klantgemeente(n) en de kennis en ervaring die jij meebrengt.


Jouw kwaliteiten:

Jij weet onderwerpen te verbinden en kunt projecten opschalen en verbreden van de ene gemeente naar de andere. Je signaleert tijdig knelpunten en draagt oplossingen aan. Hierbij vergeet je nooit onze belangrijkste sleutelwoorden: kwaliteit, klantgerichtheid, efficiency. Je werkt secuur en bent in staat technische materie om te zetten in heldere taal.

Daarnaast vragen wij:

  • een relevante, afgeronde HBO- of WO-opleiding (met bijvoorbeeld een specialisatie in energy of data science);
  • kennis van het geo-informatieproces (van datakwaliteit, data-analyse tot cartografische visualisatie);
  • 3 jaar ervaring met een desktop GIS-pakket zoals ArcGIS Pro;
  • 3 jaar ervaring met het verwerken van diverse gegevensstandaarden (zoals OGC, ESRI, webservices zoals WMS en WFS).

Tot slot heb je ervaring met duurzaamheidsvraagstukken en heb je gevoel voor het werken in een politiek- bestuurlijke omgeving.

NB. Heb je affiniteit met deze functie, maar minder ervaring? Dan willen we ook graag met jou in contact komen en nodigen we je van harte uit om te solliciteren.


Wat bieden wij jou

  • Een veelzijdige functie met veel verantwoordelijkheid en ruimte in een informele, betrokken en ondernemende organisatie met ongeveer 200 medewerkers. De ODMH medewerkers zetten zich in voor een betere leefomgeving.
  • Een salaris van maximaal € 4.362,- bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Starten in een lagere schaal (als je niet volledig de gevraagde kennis en ervaring meeneemt) en doorgroeien naar een uitloopschaal behoren tot de mogelijkheden.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: flexibele werktijden, reiskostenvergoeding, ontwikkelmogelijkheden met goede begeleiding, opleidingen en een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 %;
  • Regelmatig informele activiteiten zoals een gezondheidsdag, afdelingsuitje en een gezellig kerstfeest; 
  • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto. Wij stimuleren het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets en hebben daar goede regelingen voor. We beschikken over parkeerplekken met elektrische laadpalen.

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan vóór maandag 11 november 2019 via de 'solliciteren' button.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op 18 november (1e ronde) en 25 november 2019 (ochtend, 2e ronde)  


Heb je vragen? 

Heb je vragen over de functie neem dan contact op met Annemarie Laseeafdelingshoofd Expertise, telefoonnummer 06-23323143.
Bel voor informatie over de sollicitatieprocedure Rianne Rijntjes, HR-adviseur, telefoonnummer 080-5450181. Na 5 november kan je terecht bij Liesbeth van der Poel, HR-adviseur, telefoonnummer 080-5450371.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

WWW.ODMH.NL
De ODMH draagt bij aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving. Dit doen we door milieutaken in de hele regio en bouw- en woningtoezichttaken in een gedeelte ervan uit te voeren in opdracht van de regiogemeenten en de provincie Zuid-Holland. De ODMH heeft vier afdelingen; bouw- en woningtoezicht, bedrijven, expertise en bedrijfsvoering.