adv bodem

 

 

Bodem en ondergrond zijn onderdeel van duurzame oplossingen die nodig zijn bij de huidige maatschappelijke uitdagingen.
Bij de ODMH te Gouda zetten we ons hiervoor in met een hecht en deskundig team van Bodemadviseurs.

Wil jij hieraan ook je steentje bijdragen? Solliciteer dan naar de functie van:

bodemadviseur

32-36 uur

Het team Bodem & Archeologie met in totaal ongeveer 20 medewerkers heeft veel kennis en kwaliteit in huis. We nemen binnen de “bodemwereld” een vooraanstaande positie in. Daar zijn we trots op! Een goede bodemkwaliteit en duurzaam gebruik van de bodem is van belang voor mens en milieu. Daar halen wij onze dagelijkse motivatie uit!

Wat ga je doen?

 • Je pakt zelfstandig en projectmatig nieuwe bodemvraagstukken op en je weet precies de juiste mensen hierbij te betrekken. Zo zal je ingezet worden bij het coördineren van bodemonderzoeken die wij voor onze gemeenten en de Provincie uitvoeren.
 • Afhankelijk van je achtergrond word je ingezet op projecten en thema’s. Dit kunnen de klassieke saneringsprojecten en nazorgprojecten zijn, maar ook op ondergrondthema’s (geothermie, bodemenergie, aardkundige waarden, bodemdaling) en bodeminformatiethema’s (BRO, bodematlas, grondwaterkwaliteitskaarten) kan je worden ingezet.
 • Verder adviseer je over de meer complexe bodemvraagstukken in het kader van de Wet bodembescherming, Woningwet, Wet Milieubeheer en Omgevingswet (vanaf 1 juli 2023).

Jouw kwaliteiten

 • Vernieuwingskracht: Wanneer nieuwe zeer bedreigende stoffen zich aandienen, heb jij het lef om oplossingen te bedenken buiten de gebaande paden. Zelfstandig pak je zo’n nieuw project op, onderzoekt de mogelijkheden en stelt de juiste vragen. Uiteraard heb je alle mogelijke risico’s goed in beeld.
 • Inlevingsvermogen en omgevingsbewust: Je kunt je goed inleven in de ander en dus weet je goed te anticiperen op de verwachtingen en de wensen van onze opdrachtgevers en andere partijen. Met jouw adviezen omschrijf je de mogelijkheden en voorwaarden waardoor een goede belangenafweging kan worden gemaakt.
 • Verbinder: Je weet ingewikkelde materie, zowel mondeling als schriftelijk, helder over te brengen. Zo ben je een prettige gesprekspartner voor collega’s, vertegenwoordigers van bedrijven, bodemdeskundigen en wethouders.

Wat vragen wij

Je herkent jezelf in de gevraagde kwaliteiten en beschikt over een relevante milieu- of civieltechnische opleiding op HBO/WO niveau met een aantal jaren werkervaring op het gebied van bodem.

Waarom jij kiest voor werken bij de ODMH?

Wil jij een baan die ertoe doet? Dan is een baan bij de ODMH echt iets voor jou. Wij willen de wereld mooier maken. Zodat inwoners en ondernemers nu én in de toekomst in een veilige, duurzame en gezonde omgeving kunnen wonen en werken. Via werken bij de ODMH kan je meer zien over ons mooie werk.

Werken bij ons betekent ook, werken voor een ambitieuze, innoverende en digitaal gestuurde organisatie in een informele sfeer met ongeveer 200 collega’s. We bieden goede arbeidsvoorwaarden, flexibele werktijden, thuiswerkmogelijkheden en ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.

Verder bieden wij:

 • Een salaris van maximaal € 4.671,- bruto per maand (CAO SGO, schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Doorgroei naar uitloopschaal (10A, maximaal € 5.021,-) is mogelijk.
 • Uitzicht op een vast dienstverband als het van beide kanten bevalt.
 • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% in aanvulling op je salaris dat je kan opnemen wanneer het jou uitkomt.
 • Een online leeromgeving via GoodHabitz die altijd voor jou beschikbaar is met een gevarieerd aanbod op het gebied van kennis en vaardigheden
 • Een fiscaal gunstige vitaliteits- en duurzaamheidsbudget.
 • Regelmatig informele activiteiten zoals gezondheidsevenementen, afdelingsuitje en een gezellig eindejaarsfeest.
 • De ODMH is goed bereikbaar, zowel met de trein als met auto.
 • Ons parkeerterrein heeft parkeerplekken met elektrische laadpalen.

Ben je enthousiast geworden?

Solliciteer dan via de button. We nemen snel contact met je op.

Heb je vragen?

Bel voor vragen over de functie met Gerben Baks, teamleider Bodem & Archeologie via 088 54 50 349. Zijn werkdagen zijn maandag t/m woensdag en vrijdag. Je kan hem ook een Whatsapp bericht sturen via 06 51324857.

Bel voor informatie over de sollicitatieprocedure met Liesbeth van der Poel, HR-adviseur via 088 54 50 371. Haar werkdagen zijn maandag, woensdag tot 13 uur en vrijdag.

 

Nog niet eerder bij ons gesolliciteerd?

Via de knop hieronder kun je je sollicitatie indienen. Je cv en motivatiebrief kun je als bijlage toevoegen. 

Heb je in de afgelopen 6 maanden al eens eerder bij ons gesolliciteerd op een vacature?
Dan kan het zijn dat je al een inlogaccount hebt gekregen voor deze site. Je kunt dan met je e-mail inloggen (rechtsboven) en het eerder verkregen wachtwoord. Als je je wachtwoord vergeten bent kun je het opvragen. Sollicitaties langer dan 6 maanden geleden zijn volledig uit ons systeem verwijderd. Heb je langer dan 6 maanden geleden bij ons gesolliciteerd? Klik dan hieronder op de 'solliciterenknop".